Humanitas Onder Dak

waar mensen tellen.

direct naar het hoofdmenu

Organisatie

De Humanitas Onder Dak Groep is een zelfstandige landelijk werkende stichting. Zij werkt vanuit de humanistische grondslag.

Tot de Humanitas Onder Dak Groep behoren:


De organisatie wordt gefaciliteerd vanuit het bedrijfsbureau in Hengelo. Ook het bestuur is daar gehuisvest.

ANBI-instelling

Humanitas Onder Dak is een door de belastingdienst erkende ANBI-instelling. Algemeen nut beogende instellingen (ANBI's) kunnen gebruikmaken van bepaalde belastingvoordelen bij erven, schenken, giften en de energiebelasting.

Naam van de instellingen
Humanitas Onder Dak bestaat uit de volgende onderdelen: Humanitas Onder Dak Twente, Humanitas Onder Dak Groningen, Humanitas Onder Dak Groep.

Fiscale nummers van de instellingen
Fiscaal nummer HOD Groep          8190.45.184
Fiscaal nummer HOD Twente         8086.25.081
Fiscaal nummer HOD Groningen     8190.67.908

Postadres van de instellingen
Postbus 1100, 7550 BC Hengelo

Doelstelling
Humanitas Onder Dak is een vangnetorganisatie die hulp biedt aan jongeren en volwassenen als zij de aansluiting bij de samenleving zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken.

Hoofdlijnen beleidsplan
Hoofdlijnen van het meest recente beleidsplan kunt u hier downloaden.

Overige informatie
Informatie over de bestuurder, het beloningsbeleid, een actueel verslag van de activiteiten en de financiële verantwoording kunt u vinden in het meest recente jaarverslag, dat op deze pagina gepubliceerd is.

 

Samenwerkingsverbanden

Humanitas Tandem
Humanitas Onder Dak werkt samen met tal van organisaties op het gebied van zorg en welzijn. In september 2011 heeft zij een samenwerkingsconvenant getekend met Humanitas Tandem. Dit samenwerkingsconvenant regelt de structurele steun van vrijwilligers van Humanitas Tandem bij de begeleiding van onze cliënten. Hieronder kunt u een filmpje bekijken waarin een interview met Marcel Michels, projectleider van dit initiatief.

Kamer-Raad
Kamer-Raad
is een woon- werk- leerthuis voor studenten van het ROC van Twente. Hier is er een samenwerking met ROC van Twente, Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo en woningcorporatie Beter Wonen te Almelo. Op 28 november 2011 vond de opening van Kamer-Raad plaats.


Kwaliteitshandvest
Humanitas Onder Dak werkt vanuit de uitgangspunten die in het kwaliteitshandvest zijn vastgelegd.

organogram